Despre mine

Fotografia mea

We are a touroperator travel agency based in Brasov-Romania, functioning since 2005 march. We are specialized in incoming and in multi country tours around Romania. WWe can customize your tours or offer you one of our tours which already are on our web site : www.visittransilvania.ro

luni, 7 martie 2016

DACO GETA A OFERIT LUMII LATINA

Nu am crezut vreodata ca teoriile noi si curajoase aparute prin 1992 si care vorbeau despre daci puteau fi adevarate. Nu puteam crede ca ce scria Paul Lazar Tonciulescu in cartile sale sau Pavel Corut sau ce se putea vorbi liber la radio ar putea vreodata fi confirmat. 
Cert e, ca in ultimii ani, cu ajutorul internet-ului curentul dacic devine tot mai puternic si ceea ce este foarte important se confirma de catre specialistii straini fiindca cei romani sunt mult prea greu de urnit fiindca o confirmare a temelor daciste ar insemna sa le dea peste cap tot ce au muncit ei o viata intreaga. Asa ca, bat pasul pe loc.
Primele discutii pleaca de la realitatea istorica existenta pana acum in cartile de istorie romensti. E o realitate care a prins radacini in preajma revolutiei maghiare de la 1848 cand intelctualii romani transilvaneni grupati in "Scoala Ardeleana" promovau ideea purei latinitati a romanilor pentru a-si afirma nobila descdenta romana cat si pentru a dovedi maghiarilor ca aveau toate drepturile asupra Transilvaniei. Astfel a aparut ideea latinizarii dacilor in165 de ani uitandu-se ca o mare parte a teritoriului dac a fost ocupat de catre dacii luberi care si-au pastrat limba nealterata. Stim deasemenea ca dacii si romanii vorbeau fara translator fiindca latina vulgaris, latina vorbita de plebe era similara cu daca. 
Pare incredibil nu ? Nu e chiar asa. Asta fiindca tracii, din al caror popor faceau si dacii parte, se duc sa lupte la Troia in razboiul contra grecilor. Dupa ce puerd, se imbarca si pleaca in sudu Italiei unde se combina cu bastinasii. Atentie nu etrusci nu romani ci bastinasi. Convietuind cu acestia si avand o civilizatie mai avansata,tracii le influenteaza limba cu elementele lor de limba astfel incat limba latina avea sa preia fondul sintactico lexical de la traci. Pe cale de consecinta e logic ca la venirea lor in Dacia latina vulgaris suna la fel ca daca fiindca aveau radacina comuna. Ca e asa, o divedeste istoria cat si declaratia unui fost consilier al papei Ioan Paul al II-lea care confirma faptul ca lumba latina se trage din limba traco - daco -getilor si nu invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu